Ο πρωτεύσαντας της Εσπερινής Τεχνικής Σχολής Πάφου μιλά για την φοίτηση του
Στην σημασία της φοίτησης σ΄ένα Εσπερινό Σχολείο με τα δικά της χαρακτηριστικά και τις δικές της ιδιαιτερότητες αναφέρθηκε ο πρωτεύσαντας απόφοιτος της Εσπερινής Τεχνικής Σχολής Πάφου Χρήστος Ντούτσης, προσθέτοντας πως όποιος αποφασίσεινα ξαναπάει σχολείο μόνο κερδισμένος θα βγεί.
Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Εσπερινή Τεχνική Σχολή Πάφου στο πλαίσο παράδοσης των απολυτηρίων στους απόφοιτους, ο Χρήστος Ντούτσης ανέφερε πως οι μαθητές και οι μαθήτριες στην Εσπερινή Τεχνική Σχολή είναι εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, με τις δικές τους καθημερινές δυσκολίες, με υποχρεώσεις και ευθύνες που πρέπει να φέρουν εις πέρας παράλληλα με τις σχολικές τους υποχρεώσεις.
Άνθρωποι, όπως είπε, που για κάποιο λόγο είτε αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο όταν ήταν ανήλικοι, είτε δεν είχαν αντιληφτεί τότε τη σημασία της ολοκλήρωσης του. Το γεγονός ωστόσο πρόσθεσε ότι η πολιτεία τους δίνει αυτή την πολύτιμη δεύτερη ευκαιρία, είναι πραγματικά τεράστιας σημασίας. Όπως τεράστιας σημασίας είναι φυσικά και το γεγονός ότι ενήλικες πια συνειδητοποιημένοι, πριν από τρία ή περισσότερα χρόνια, είπε, “ αποφασίσαμε όλοι εμείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, να περάσουμε αυτό το κατώφλι , και να αξιοποιήσουμε αυτή τηνδεύτερη ευκαιρία, δίνοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων μας ώστε να αποκτήσουμε το πολυπόθητο απολυτήριο”.
Όπως ανέφερε ο πρωτεύσαντας Χρήστος Ντούτσης το απολυτήριο δεν ήταν ο αυτοσκοπός,σημειώνοντας πως η φοίτηση τους στο Εσπερινό Σχολείο είχε να κάνει με πολλά άλλα πράγματα, όπως συνέχισε, με την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα τους φανούν χρήσιμα στην πορεία της ζωής και της επαγγελματικής τους εξέλιξης.
Ο Χρήστος Ντούτσης αναφέρθηκε στις αναμνήσεις που τον πλημμυρίζουν από τα χρόνια που πέρασαν της φοίτησης του, αλλά και γιατί, όπως είπε, αναλογίζεται τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες με τις οποίες ο καθένας τους κατάφερε να φτάσεις σήμερα ως εδώ. Επεσήμανε ωστόσο πως είναι μια προσπάθεια που άξιζε τον χρόνο αλλά και τον κόπο. Αφού ευχαρίστησε τους καθηγητές τους αλλά και τηνΔιεύθυνση της Εσπερινής Τεχνικής Σχολής Πάφου τους κάλεσε να μην σταματήσουν ποτέ να το κάνουν αυτό, και να τους δίνει ο Θεός δύναμη και υπομονή να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους αφού, εξήγησε πάντα υπάρχουν άνθρωποι που θα χρειάζονται αυτήν την δεύτερη ευκαιρία.
Ευχαρίστησε τέλος και την γυναίκα του για την υπομονή της αυτά τα τρία χρόνια αλλάκαι την συμπαράσταση της. Κάλεσε επίσης όποιον σκέφτεται να φοιτήσει στηνΕσπερινή Τεχνική Σχολή Πάφου να κάνει το βήμα, να μην μείνει στην σκέψη αλλά να το τολμήσει. Το σχολείο είπε, είναι εδώ και είναι η δεύτερη ευκαιρία, σημειώνοντας πως ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν. Είπε τέλος πως το σίγουρο είναι πως όποιος αποφασίσει να ξαναπάει σχολείο, μόνο κερδισμένος θα βγεί.
Στο μεταξύ σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης δόθηκαν τα απολυτήρια στους απόφοιτους της Εσπερινής Τεχνικής Σχολής Πάφου που απόκτησαν ειδικότητα.
Όπως αναφέρθηκε από την Διευθύνουσα της Εσπερινής Τεχνικής Σχολής Πάφου Άννα Σταυρινίδου Ιερίδη, το απολυτήριο είναι ακόμη μια αποκομιδή των κόπων και της μεγάλης προσπάθειας τόσο των σπουδαστών όσο και του επιστημονικού δυναμικού. Οι καθηγητές μας, ανέφερε η κ. Ιερείδου, υπήρξαν όλοι άψογοι και αλληλέγγυοι τόσο στους σπουδαστές όσο και προς την διεύθυνση .
Σύμφωνα με την κ. Ιερίδη “η Τεχνική Επιστήμη, έχοντας επίκουρη την κάθε τεχνολογία που εισδύει στην εκπαίδευση σας χορηγείται με αγάπη αλλά και δεξιοσύνη ώστε να αισθάνεστε την ασφάλεια της καλής γνώσης αλλά και της δικής σας αξιοσύνης για να έχετε αυτήν εδώ την κατάληξη”.
Ευχήθηκε επίσης όπως η επαρκής εργαστηριακή κάλυψη και η πρακτική ειδίκευση που απέκτησαν είθε να τους δώσουν ώθηση και γιατί όχι και άλλα τολμήματα ειδικοτήτων.
Κάλεσε επίσης τους απόφοιτους να συστήσουν και σε άλλους, νέους αλλά και μεγαλύτερους την Εσπερινή Τεχνική Σχολή ως μια ρεαλιστική επιλογή διαχείρισης χρόνου αλλά και της ίδιας της ζωής αφού οι παραχθείσες γνώσεις , τους καθιστούν σημεώσε ικανότατους να αντιμετωπίσουν κάθε τεχνικό θέμα που προκύπτει στην καθημερινότητα τους.
Επεσήμανε ακόμη πως η σχολή τους πρόσφερε ότι πιο σύγχρονο ως μέσω εκμάθησης για την κάθε ειδικότητα, χώρους και εργαστήρια όπου εκεί εφαρμόσαν όσα διδαχτήκαν. Απευθυνόμενοι στους απόφοιτους τους κάλεσε τέλος να μεταβιβάσουν την εμπειρία τους ώστε πολλοί να αξιωθούν με μια επί πλέον γνώση στα θέματα που τους ενδιαφέρουν.