Τη σύμφωνη θέση της εκφράζει η κοινοτική αρχή Χλώρακας με την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών ως έχει κατατεθεί και την συμπερίληψη της κοινότητας στο νέο Δήμο Δυτικής Πάφου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κοινοτάρχη Χλώρακας Νικόλα Λιασίδη.
Ο κ. Λιασίδης σημειώνει πως αυτό άλλωστε προέκυψε μεσα απο εμπεριστατωμένη μελέτη του Δρ. Χαραλάμπου Κουταλάκη που εκπονήθηκε για το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως προκύπτει απο τη μελέτη είπε, η συνένωση των τοπικών αρχών της Δυτικής Πάφου είναι βιώσιμη διότι θα αυξηθεί ο πληθυσμός και η κρίσιμη μάζα, θα ενωθεί το παραλιακό μέτωπο και θα επέλθει βελτίωση εσόδων και εξόδων.
Επισημαίνει ακόμη πως δεν αποδέχονται τις αντιδημοκρατικές προσεγγίσεις που υποστηρίζουν ότι ο οποιοσδήποτε ψηφοφόρος να έχει αντί μίας ψήφου, να έχει μισή ή και πιο κάτω για να έχουν δημοτικά διαμερίσματα με ψηλό προϋπολογισμό αλλά λίγους κατοίκους περισσότερη εκπροσώπηση.
Αν και η Χλώρακα έχει το δεύτερο ψηλότερο προϋπολογισμό του νέου Δήμου δεν υπολείπεται σημαντικά από τον πρώτο προϋπολογισμό αν αφαιρεθεί η κρατική χορηγία του €1.000.000 που παίρνουν οι Δήμοι, συμπλήρωσε.
Πρόσθεσε ακόμη πως όλες οι τοπικές αρχές της Δυτικής Πάφου έχουν τα σημαντικά τους στοιχεία που θα ενώσουν το παζλ ενός βιώσιμου Δήμου που θα εξυπηρετεί τους πολίτες.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως η Χλώρακα έχει τον περισσότερο πληθυσμό, τα περισσότερα Ξενοδοχεία και τις περισσότερες τουριστικές κλίνες, ενώ η Πέγεια έχει τα περισσότερα έσοδα λόγω του Κόλπου των Κοραλλίων, της κρατικής χορηγίας και των τελέσεων γάμων που πραγματοποιεί στα ξενοδοχεία της Πέγειας, της Χλώρακας και της Κισσόνεργας επειδή τα Κοινοτικά Συμβούλια δεν προβλέπεται με το νόμο να μπορούν να τελέσουν γάμους. Επίσης έχει και τις περισσότερες παραθεριστικές κατοικίες. Στην Έμπα βρίσκονται τα Γυμνάσια και Λύκεια που φοιτούν όλοι οι μαθητές του νέου Δήμου και δυνητικά είναι η λεκάνη που θα δεχθεί την περισσότερη οικιστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια λόγω του κορεσμού οικιστικής ανάπτυξης του Δήμου Πάφου και της αναμενόμενης επέκτασης προς δυτικά.
Αναφορικά με την Κισσόνεργα είπε ότι αυτή έχει την προοπτική της Μαρίνας και των Ποτίμων που θα αλλάξουν τα δεδομένα τα επόμενα χρόνια. Η Λέμπα μετατρέπεται σε πολιτιστικό χωριό. Επομένως εκτίμησε, όλες οι τοπικές αρχές θα προσφέρουν και είναι σημαντικές.
Σύμφωνα με το νέο νόμο η Χλωρακα, η Έμπα και η Πεγεια θα έχουν από 3(τρείς) δημοτικούς συμβούλους, η Κισσόνεργα 2(δυο) και η Λέμπα 1(ένα). Σύνολο 12 Δημοτικοί σύμβουλοι. Σε περίπτωση που αυξηθούν οι ψηφοφόροι σε πάνω από 10.000 οι δημοτικοί συμβούλοι θα είναι 16. Ούλοι σημείωσε ο κ. Λιασίδης, είμαστε ισότιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν μας ανήκουν ούτε οι θάλασσες ούτε οι παραγωγικές πηγές του τόπου μας αποκλειστικά. Θεωρούμε οτι δεν πρέπει να αδικηθεί κανένας πολίτης και κανένας ψηφοφόρος και στόχος της μεταρρύθμισης είναι να λαμβάνουν ισότιμα ολοι οι πολίτες ποιοτικότερες υπηρεσίες.
Εξέφρασε τέλος τον σεβασμό του προς όλες τις απόψεις και ανησυχίες όλων των τοπικών αρχών για το συγκεκριμένο ζήτημα και επισημαίνει πως δεν έχουν θέμα ως κοινότητα Χλώρακας αν μια τοπική αρχή δεν θέλει να συμμετάσχει στο νέο σχήμα. Ωστόσο σημειώνει δεν αποδέχονται να γίνονται προτάσεις ερήμην τους για να αποχωρήσουν από το νέο Δήμο Δυτικής Πάφου. Έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή στην Βουλή με τις θέσεις μας, κατέληξε ο κ. Λιασίδης.